Actualitatea ambasadei

Participarea ambasadorului la pelerinajul credincioşilor greco-catolici români la Padova şi lansarea cărţii Card. Iuliu Hossu

Duminică, 12 martie 2017, ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, E.S. Dl. Liviu-Petru Zăpîrțan a participat, la Padova, la manifestările prilejuite de pelerinajul anual al credincioșilor greco-catolici români din Italia la Bazilica Sfântul Anton din Padova, ajuns la cea de-a XI-a ediție. Alături de pelerinii români s-au aflat Mons. Florentin Crihălmeanu, Episcop de Cluj-Gherla, reprezentant al Sinodului episcopilor greco-catolici din România, Mons. Ioan-Alexandru Pop, coordonator național al comunităților greco-catolice din Italia, parohii și preoții greco-catolici din Italia.

Ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun a participat la Sfânta Liturghie celebrată la Bazilica Sfântul Anton din Padova, la sfârșitul căreia a adresat un cuvânt de salut autorităților religioase și credincioșilor români prezenți.

Ambasadorul român a participat, de asemenea, la Padova și Milano la prezentarea volumului „Credința noastră este viața noastră (La nostra vita è la nostra fede)” a cardinalului Iuliu Hossu, tradusă în limba italiană, susținând o intervenție despre personalitatea marcantă a Card. Hossu și rolul său în Marea Unire de la 1918. 

Vizita secretarului de stat Victor Micula la sediul Comunității Sant’Egidio din Roma

27.05.2017

Cu prilejul vizitei la Vatican, secretarul de stat Victor Micula a avut sâmbătă, 27 mai 2017, o…

Întrevederea secretarului de stat Victor Micula cu Monseniorul Antoine Camilleri

26.05.2017

Secretarul de stat Victor Micula a avut vineri, 26 mai 2017, la Vatican, o întrevedere cu…

Mesajul Președintelui României, domnul Klaus Iohannis

26.05.2017

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis vineri, 26 mai a.c., un mesaj cu…

Marcarea a 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeana

21.03.2017

În data de 21 martie 2017, Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun a organizat, la…