Actualitatea ambasadei

Donație de carte din partea Guvernului României pentru Colegiul Pontifical ”Pio Romeno”

Guvernul României, prin intermediul Secretariatului General al Guvernului, a efectuat o donație de carte Colegiului Pontifical ”Pio Romeno”, cuprinzând 550 de volume din domeniile de interes ale instituției, dând posibilitatea studenților români care își definitivează studiile la Roma în cadrul universităților pontificale, dar și studenților străini care frecventează Biblioteca Colegiului, să aibă acces la cărți românești de referință și la cele mai noi apariții în domeniile culturii, teologiei și spiritualității românești.

Donația fondului de carte către Colegiul ”Pio Romeno” a fost făcută la inițiativa Primului-ministrul al României, doamna Viorica Dăncilă, urmare vizitei oficiale efectuate la Sfântul Scaun în luna mai 2018, ocazie cu care doamna Prim-ministru a vizitat sediul Colegiului, biblioteca acestuia și s-a întâlnit cu studenții români din cadrul acestei instituții românești de prestigiu de la Vatican.

Donația volumelor din partea Guvernului României către Colegiul ”Pio Romeno” s-a realizat în data de 16 noiembrie 2018, în cadrul unei ceremonii organizate de Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun la sediul Colegiului, la care au luat parte Părintele Rector Gabriel Buboi, dl. George Surugiu, reprezentantul Secretariatului General al Guvernului, E.S. dl. Liviu-Petru Zăpîrțan, ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun și dna Adina Lovin, prim-colaborator la Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun.

În prim plan

Decorarea ambasadorului Liviu-Petru Zăpîrțan de către Papa Francisc

29.03.2019

E.S. dl Liviu-Petru Zăpîrțan, Ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, a fost decorat de …

Mesajul E.S. Liviu - Petru Zăpîrțan, Ambasadorul Romaniei, cu ocazia împlinirii a șase ani de pontificat al Papei Francisc

14.03.2019

Șase ani de pontificat al Papei Francisc În urmă cu șase ani, la 13 martie era ales ca…

Articol Vatican News - Radio Vatican

14.01.2019

Ambasadorul L.-P. Zăpîrțan: vizita papei Francisc, ”o reală bucurie” și ”un eveniment…

Vizita Papei Francisc în România - interviul Ambasadorului pentru AGERPRES

11.01.2019

AGERPRES Home /România în lume / 11.01.2019 Liviu-Petru Zăpîrţan: Vizita Papei…