Actualitatea ambasadei

COMUNICAT DE PRESĂ

Pe 13 decembrie, asociația culturală ARPRO în colaborare cu Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun organizează concertul extraordinar de Crăciun al corului Arpeggio & Roua. Concertul se va desfășura cu patronajele Ambasadei României în Italia și al Accademiei di Romania din Roma.

Concertul se va desfășura în biserica Santa Maria in Portico in Campitelli din centrul Romei; este dedicat Centenarului Marii Uniri și va celebra vechea tradiție românească a colindatului din casă în casă.

 

Prima parte a evenimentului va fi o călătorie într-o eră în care colindatul avea reguli stricte și de neîncălcat: corul Arpeggio & Roua va prezenta colinde arhaice adunate în sate din Moldova și Basarabia, printre care colindul omului bătrân, și colinde cântate doar de către fetele satului.

 

Tranziția de la cântul arhaic la cel modern o vor face duetul Bianca & Folco, care cu o voce și o chitară vor readuce publicul la acel repertoriu cunoscut de orice generație de român.

 

La final, Arpeggio & Roua va interpreta colinde corale din tradiția românească, dar și din cea italiană și internațională cu colinde în limba engleză.

 

Scopul evenimentului este celebrarea Crăciunului, parcurgând peste o sută de ani de tradiție si difuzarea acesteia în comunitatea de români cea mai mare din străinătate. Cu acest prilej se va pune în evidență nu doar caracterul exclusiv al tradiției românești de Crăciun, ci în special punctele comune dintre obiceiurile străvechi italiene și românești.

Ca de obicei, activitățile semnate Arpeggio & Roua au ca obiectiv principal crearea unei armonii între membrii corului și cei care îi ascultă.


Intrarea este gratuită.

ARPRO este o asociație culturală din Ardea (Roma) formată de membri originari din România care iubesc și răspândesc folclorul românesc. Voluntarii ARPRO au înființat în urmă cu patru ani  corul Arpeggio & Roua, care studiază muzica corală românească pentru a o răspândi în toate colțurile lumii. Grupul coral a reprezentat România la ExpoMilano 2015, a lansat primul album de colinde, ”Armonie di Natale” în 2016, a organizat prima ediție a festivalului de coruri ”Sacred Roots Fest” la Roma în 2017 și în 2018 a participat la talent show-ul Românii au Talent. În noiembrie 2018 a organizat a doua ediție a festivalului coral Roots Fest, dedicat Centenarului Marii Uniri.


Parteneri media: TVR International, Radio Romania


Eveniment FB: https://bit.ly/2SyZlW1
info: arpeggioroua@gmail.com

 

AFIŞ

În prim plan

Decorarea ambasadorului Liviu-Petru Zăpîrțan de către Papa Francisc

29.03.2019

E.S. dl Liviu-Petru Zăpîrțan, Ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, a fost decorat de …

Mesajul E.S. Liviu - Petru Zăpîrțan, Ambasadorul Romaniei, cu ocazia împlinirii a șase ani de pontificat al Papei Francisc

14.03.2019

Șase ani de pontificat al Papei Francisc În urmă cu șase ani, la 13 martie era ales ca…

Articol Vatican News - Radio Vatican

14.01.2019

Ambasadorul L.-P. Zăpîrțan: vizita papei Francisc, ”o reală bucurie” și ”un eveniment…

Vizita Papei Francisc în România - interviul Ambasadorului pentru AGERPRES

11.01.2019

AGERPRES Home /România în lume / 11.01.2019 Liviu-Petru Zăpîrţan: Vizita Papei…