Actualitatea ambasadei

COMUNICAT DE PRESĂ

 La Audiența Generală a Papei Francisc din data de 22 mai 2019 a fost prezentă o delegație din România din care au făcut parte doamna Laura Elena Chiorean, secretar general al Ministerului Afacerilor Externe al României și vicepreședinte al Societății Naționale de Cruce Roșie din România, doamna Cristina Popescu, director general al Romfilatelia împreună cu alți reprezentanți ai acestei instituții, membrii ”Cvartetului Transilvan”, însoțiți de ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, E.S. Liviu-Petru Zăpîrțan și alți membri ai Ambasadei.

La finalul Audienței Generale, Papa a trecut și a salutat delegația română, prilej cu care reprezentanții Romfilatelia și cei ai Oficiului Filatelic și Numismatic de la Vatican i-au prezentat Sfântului Părinte macheta emisiunii filatelice comune România-Vatican dedicată călătoriei apostolice a Sanctității Sale Papa Francisc în România, care va fi pusă în circulație pe 31 mai 2019, prima zi a vizitei apostolice. Papa Francisc a exprimat mulțumiri și aprecieri pentru această inițiativă și a transmis faptul că așteaptă cu nerăbdare să vină în România.

Momentul a oferit ocazia unui scurt dialog între secretarul general al MAE și Papa Francisc. Doamna Laura Chiorean i-a mulțumit Papei pentru atenția acordată delegației române, exprimând bucuria și emoția cu care Sfântul Părinte este așteptat în România și responsabilitatea cu care autoritățile române pregătesc vizita apostolică.  

Papa Francisc a salutat ”Cvartetul Transilvan” și a binecuvântat vioara lui George Enescu.

În seara zilei de 22 mai 2019 va avea loc un Concert de Gală susținut de ”Cvartetul Transilvan” în onoarea călătoriei apostolice a Papei Francisc în România, organizat de Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun în cunoscuta Biserică ”Trinità dei Monti” din centrul istoric al Romei, în prezența reprezentanților Sfântului Scaun și corpului diplomatic acreditat la Vatican.

În prim plan

Concert susținut de maestrul Ioan Bocșa și Ansamblul ”Icoane”, sub patronajul Ambasadei României pe lângă Sfântul Scaun

13.12.2019

În seara de 12 decembrie 2019, Ansamblul de Muzică Tradițională Românească ”Icoane”…

CONCERT ANSAMBLUL "ICOANE"

11.12.2019

Maestrul Ioan Bocșa și Ansamblul ”Icoane” vor susține în data de 12 decembrie a.c. un…

Celebrarea Zilei Naționale a României la Vatican

27.11.2019

În data de 27 noiembrie 2019, Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun și Ordinul Suveran de…

Semnare Acord de cooperare între Institutul Diplomatic Român și Institutul Superior ”Carità Politica”

15.11.2019

În data de 13 noiembrie 2019, la sediul Ambasadei României pe lângă Sfântul…

Corsi di Lingua romena

08.10.2019

Institutul Limbii Romane, Ambasciata di Romania presso la Santa Sede e Pontificio…