Actualitatea ambasadei

Semnare Acord de cooperare între Institutul Diplomatic Român și Institutul Superior ”Carità Politica”

 

            În data de 13 noiembrie 2019, la sediul Ambasadei României pe lângă Sfântul Scaun a fost semnat Acordul de cooperare între Institutul Diplomatic Român și Institutul Superior ”Carità Politica” al Asociației Internaționale de drept pontifical cu același nume, recunoscută de Sfântul Scaun, preocupată de formarea profesională post-universitară în domeniul științelor sociale, economice, politice și juridice, din perspectiva valorilor Sfântului Scaun și a dialogului dintre diferitele credințe religioase.   

            Acordul a fost semnat de către dl. Dan Petre, director general al Institutului Diplomatic Român și de Prof. Alfredo Luciani, președintele Institutului Superior ”Carità Politica”, în prezența ambasadorului României pe lângă Sfântul Scaun, E.S. dl. Liviu-Petru Zăpîrțan.

            Acordul își propune să contribuie la dezvoltarea relațiilor de cooperare dintre România și Sfântul Scaun la nivel educațional și cultural, prin promovarea colaborării în domeniul pregătirii și  perfecționării profesionale a diplomaților, a schimburilor de informații, documente și publicații, a schimbului de profesori și studenți, promovarea unor cursuri și programe de training în domeniile de expertiză ale celor două instituții, organizarea de conferințe, simpozioane, sesiuni științifice și alte inițiative de interes comun.

             În data de 14 noiembrie 2019, dl. Dan Petre, directorul general al Institutului Diplomatic Român împreună cu ambasadorul României pe lângă Sfântul Scaun, E.S. dl. Liviu-Petru Zăpîrțan, au participat la conferința organizată la Vatican de Asociația Internațională de drept pontifical ”Carità Politica”, având ca temă ”Diplomația valorilor și fraternitatea umană”, la care au luat parte directori ai unor institute diplomatice din alte țări, membri ai corpului diplomatic acreditat la Vatican și reprezentanți ai Sfântului Scaun, invitat special fiind E.S. Arhiep. Paul Richard Gallagher, secretarul pentru Raporturile cu Statele al Sfântului Scaun.

            În data de 15 noiembrie a.c., dl. Dan Petre a participat la sediul Asociației Carità Politica la o reuniune cu ceilalți directori de institute diplomatice prezenți, privind schimbul de experiență în acest domeniu de activitate.

 

GALERIE FOTO

În prim plan

Concert susținut de maestrul Ioan Bocșa și Ansamblul ”Icoane”, sub patronajul Ambasadei României pe lângă Sfântul Scaun

13.12.2019

În seara de 12 decembrie 2019, Ansamblul de Muzică Tradițională Românească ”Icoane”…

CONCERT ANSAMBLUL "ICOANE"

11.12.2019

Maestrul Ioan Bocșa și Ansamblul ”Icoane” vor susține în data de 12 decembrie a.c. un…

Celebrarea Zilei Naționale a României la Vatican

27.11.2019

În data de 27 noiembrie 2019, Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun și Ordinul Suveran de…

Semnare Acord de cooperare între Institutul Diplomatic Român și Institutul Superior ”Carità Politica”

15.11.2019

În data de 13 noiembrie 2019, la sediul Ambasadei României pe lângă Sfântul…

Corsi di Lingua romena

08.10.2019

Institutul Limbii Romane, Ambasciata di Romania presso la Santa Sede e Pontificio…