Ambasada

Despre noi

Îndeplinind funcțiile de reprezentare a României pe lângă Sfântul Scaun și Ordinul Suveran Militar de Malta, Ambasada promovează și protejează interesele statului român și ale cetățenilor săi, asigură dialogul dintre instituțiile românești și cele ale Sfântului Scaun și ale Ordinului Suveran Militar de Malta, susține cooperarea bilaterală și multilaterală.

Relația cu Sfântul Scaun are ca dimensiuni fundamentale promovarea libertății religioase, a drepturilor migranților, a dialogului ecumenic și interreligios. O atenție prioritară este acordată susținerii comunităților religioase românești din diaspora și cooperării în domeniul educației. Prin colaborarea tradițională cu organismele culturale și academice ale Sfântului Scaun, Ambasada organizează constant evenimente de promovare a culturii și a vieții spirituale din România. 

În cadrul diplomației umanitare pe care o desfășoară Ordinul Suveran Militar de Malta, Ambasada susține în mod deosebit cooperarea în plan social și medical, reflectată în Acordul privind asistența umanitară și în acțiunile constante ale Serviciului de Ajutor Maltez. Programele în beneficiul persoanelor cu dizabilități sau provenind din medii defavorizate, al tinerilor și al vârsticilor, exprimă în mod concret valorile care stau la baza cooperării dintre Romania și Ordinul de Malta.

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

10.12.2018

Pe 13 decembrie, asociația culturală ARPRO în colaborare cu Ambasada României pe lângă…

Mesaj de Ziua națională

30.11.2018

La 1 decembrie poporul român trăiește un moment de bucurie cinstind un secol de la…

Eveniment de comemorare a marelui diplomat român Nicolae Petrescu Comnen, ambasador al României pe lângă Sfântul Scaun

27.11.2018

Cu ocazia împlinirii a 60 de ani de la moartea lui Nicolae Petrescu Comnen (24 aug.1881,…

Donație de carte din partea Guvernului României pentru Colegiul Pontifical ”Pio Romeno”

18.11.2018

Guvernul României, prin intermediul Secretariatului General al Guvernului, a efectuat o donație…

Vizita "ad limina Apostolorum" a Conferinţei Episcopilor din România

05.11.2018

În perioada 5 - 11 noiembrie 2018, are loc vizita "ad limina Apostolorum" a Conferinţei…