România

Companiile malteze pot să crească nivelul investiţiilor în România

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit joi, la sediul Guvernului maltez, cu prim-ministrul Rep. Malta, Joseph Muscat, cu care a discutat despre Brexit, pregătirea Consiliului European din aprilie şi dezvoltarea relaţiilor bilaterale dintre cele două ţări.

Potrivit unui comunicat al Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Iohannis şi-a exprimat aprecierea pentru modul în care Malta exercită preşedinţia Consiliului UE şi a reiterat sprijinul pentru priorităţile pe care şi le-a asumat această ţară pe perioada mandatului de şase luni.

"În pregătirea exercitării de către România a preşedinţiei Consiliului UE în primul semestru din 2019, preşedintele Klaus Iohannis a subliniat interesul ţării noastre pentru un schimb de bune practici cu partea malteză", se arată în comunicat.

Preşedintele Iohannis şi premierul maltez au insistat asupra necesităţii dezvoltării relaţiilor bilaterale dintre cele două state, în special în ceea ce priveşte cooperarea economică.

"Preşedintele Iohannis consideră că există un potenţial sporit de schimburi economice, iar companiile malteze pot să crească nivelul investiţiilor în ţara noastră, cu precădere în sectoarele IT, industrial şi agro-alimentar", precizează Administraţia Prezidenţială.

Totodată, în comunicat se arată că experienţa malteză în materie de absorbţie a fondurilor structurale poate constitui pentru România un model şi o sursă de inspiraţie în accesarea banilor europeni.

Sursa: Agenţia Naţională de Presă AGERPRES

 

Vizita secretarului de stat Victor Micula la sediul Comunității Sant’Egidio din Roma

27.05.2017

Cu prilejul vizitei la Vatican, secretarul de stat Victor Micula a avut sâmbătă, 27 mai 2017, o…

Întrevederea secretarului de stat Victor Micula cu Monseniorul Antoine Camilleri

26.05.2017

Secretarul de stat Victor Micula a avut vineri, 26 mai 2017, la Vatican, o întrevedere cu…

Mesajul Președintelui României, domnul Klaus Iohannis

26.05.2017

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis vineri, 26 mai a.c., un mesaj cu…

Marcarea a 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeana

21.03.2017

În data de 21 martie 2017, Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun a organizat, la…